„Ki vagy te? – kérdezi valaki.
Önmagam története vagyok.”

N. Scott, mesemondó

Szakmai pályafutásomat a Pécsi Orvostudományi Egyetemen kezdtem, ahol orvosi diplomát szereztem. Ideggyógyászatból, pszichiátriából és pszichoterápiából szakvizsgáztam. Tizenhat év után az orvosi szervezetekből kiléptem, mert szaporodó tapasztalataim a jelenlegi orvoslás szemléletével egyre inkább szembefordítottak. Gyógyszereket nem írok fel, mert hiszek az ember önmagáért való felelősségében és a szervezet öngyógyító erejében.

Dr. Parádi József

Többféle egyéni és csoport pszichoterápiás képzésben vettem részt. Ezek közül a következők voltak legfontosabbak számomra:

European learning/training Program on Person Centered Approach Franciaország

 

Ebben azt tanultam meg, hogy akkor érzi magát jól és fejlődik legjobban az ember, ha elfogadás, empátia, és hitelesség légköre veszi körül.
Pszichodráma Budapest Képzésem során megtanultam képekben, akciókban gondolkodni
Gestalt terápia Budapest Képzésemet F.D. Cardelle-nek köszönöm, aki révén megtapasztaltam a pozitív gondolkozás erejét.
Az alternatív gyógyászat Le Plan Franciaország Megismerése kitágította a lehetségesről alkotott képemet.

 

Playback Színházi képzés New York
USA
Az élet derűs megtapasztalására tanított. A valóság elemeivel játszani kezdtem. Azóta is ezt teszem.

 

Az elmúlt évtizedben megismerkedtem a Ken Wilber nevéhez köthető Integrál pszichológiával, és 2009 óta az Integrálpszichológiai Akadémián vezetek csoportokat és tartok előadásokat (www.integralakademia.hu)

Az elmúlt években a pozitív pszichoterápia, és a boldogság pszichológia kötötte le érdeklődésemet. A Jobb Veled a Világ Alapítvány (www.boldogsagprogram.hu) keretében végezek csoportos és egyéni pszichoterápiás munkát, valamint a World happiness program (www.worldhappinessprogram.com) egyik munkatársa vagyok.

A spiritualitás felé számomra a zen meditáció, majd az A Course in Miracles című könyv egyéni majd csoportos megtapasztalása nyitotta meg az utat.

Gyógyszerek nélküli pszichoterápiát végzek, álomértelmezési csoportokat, böjtös álomtáborokat, reinkarnációs utazásokat vezetek. Az álmok improvizációs színházi megjelenítésére létrehoztam az Álomszínházat. Az elmúlt években csoportokat vezettem az A Course in Miracles című könyv feldolgozására.

Szervezetek részére a Szervezetszínház (www.szervezetszinhaz.hu) nevű tréningcég kereteiben tartok tréningeket, vezetői tanácsadást.

A 2005-ben megbízást kaptam Jonathan Foxtól a Közép-Európai Playback Színházi Iskola megalapítására, melyet a KIMSZIM (Közép-Európai Improvizációs Színházi Műhely) Egyesület keretében működtetünk. Eddig Thessalonikiban, Moszkvában, Szentpéterváron, Kievben, Kubában, Németországban és Törökországban tanítottam ezt a színházi műfajt.